Elinkaari- ja kiertotalouspalvelut

 Insinööri Studion ammattilaisilla on vankka kokemus rakennusten kunto- ja purkukartoituksista ja laaja ymmärrys kiertotalouden vaatimuksista rakentamisen jokaisella osa-alueella. Kun kaikki ammattilaiset löytyvät saman katon alta, suunnitelmat siirtyvät myös toteutukseen.

Hiilijalanjäljen laskeminen

Rakennusten hiilijalanjäljen laskemista aletaan ohjata lainsäädännöllä 2020-luvun puolivälissä, mutta hiilijalanjäljen laskeminen kannattaa ottaa osaksi rakentamisen suunnittelua jo nyt. Hiilijalanjäljen pienentäminen esimerkiksi oikeilla materiaalivalinnoilla on nopein tapa vähentää kasvihuonepäästöjä, rakennuksen valmistuttua mahdollisuudet vaikuttaa päästöihin ovat enää rajalliset.

Insinööri Studion ammattilaisten käyttämät laskentamenetelmät antavat todellisen kuvan rakentamisen ympäristövaikutuksista, ja kun saadut laskelmat yhdistetään muihin rakentamisen laatukriteereihin, voidaan hankkeiden hiilijalanjälkeen vaikuttaa tarkoituksenmukaisesti.

Purkukartoitukset

Joskus uutta ei voi rakentaa, ellei ensin pura vanhaa alta pois. Insinööri Studion ammattilaisille on kertynyt runsaasti kokemusta purkukartoituksista ja kiertotalouden vaatimuksiin vastaamisesta.

Kiertotaloudessa edistetään materiaalien ja tavaroiden pitkäaikaista käyttöä ja kierrättämistä uusien raaka-aineiden kuluttamisen sijaan. Purettavat rakennukset sisältävät valtavasti materiaaleja, joita on mahdollista hyödyntää uudelleen.

YHTEYSTIEDOT

Kerromme mielellämme lisää itsestämme.
Otathan reilusti yhteyttä.